ua en ru

МВФ перегляне власний макроекономічний прогноз щодо України.

Міжнародний валютний фонд перегляне власний прогноз щодо ВВП України у 2010 р., врахувавши уточнені макропоказники, схвалені урядом України. Про це сьогодні на зустрічі з представниками місії МВФ в Україні на чолі з Атанасіосом Арванітісом домовились віце-прем'єр Сергій Тігіпко та голова Мінфіну Федір Ярошенко, передає прес-служба Мінфіну України.

"С.Тігіпко та Ф.Ярошенко роз'яснили представникам МВФ шляхи наповнення бюджету цього року. Зокрема, за рахунок оподаткування предметів розкоші, збільшення акцизного збору на коньяки та сигари, престижні марки автомобілів, внесення змін до нормативів за спеціальне використання водних ресурсів, надр та інших природних ресурсів", - повідомила прес-служба міністерства.

За даними прес-служби Мінфіну, всі зазначені джерела прибутків дозволять підвищити мінімальну зарплату протягом року на 38%.

Щодо дефіциту держбюджету і показників соціальних стандартів сторони не дійшли згоди, тому найближчим часом відбудеться додаткова технічна зустріч щодо остаточного уточнення цих та інших показників проекту бюджету України на 2010 р.