ua en ru

МВФ обере нового директора-розпорядника в березні 2016 року

МВФ обере нового директора-розпорядника в березні 2016 року Фото: МВФ

Влітку цього року закінчуються повноваження Крістін Лагард, фонд уже оголосив конкурс

Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) оголосила про початок конкурсу на посаду директора-розпорядника фонду. Інформація про це розміщена на офіційному сайті МВФ.

У повідомленні йдеться, що повноваження нинішнього директора-розпорядника фонду Крістін Лагард закінчуються 5 липня 2016 року. Рада директорів розраховує завершити процес відбору заявок до початку березня поточного року.

Серед іншого, успішні претенденти на посаду глави МВФ повинні володіти видатними досягненнями на вищих посадах в економічній політиці, бути здатним забезпечити стратегічне бачення роботи фонду, дотримуватися досягнення цілей фонду, а також володіти рекомендаціями членів Ради директорів.

У сформований в результаті відбору шорт-лист увійдуть 3 претенденти. Рада директорів проведе зустрічі з кожним з кандидатів у Вашингтоні, а потім збереться для того, щоб обговорити сильні сторони кожного з претендентів і прийняти рішення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Крістін Лагард висунута на другий термін представництва МВФ. Її кандидатуру висунув міністр фінансів Великобританії.