ua en ru

МВФ збільшив розмір фінансування Аргентини на 7 млрд доларів

МВФ збільшив розмір фінансування Аргентини на 7 млрд доларів Фото: МВФ (flickr.com/worldbank)

Наразі загальний обсяг програми stand-by для Аргентини складає 57,1 млрд доларів

Міжнародний валютний фонд (МВФ) збільшив розмір фінансової програми з підтримки стабільності економіки Аргентини на 7 мільярдів доларів. Про це сказано у прес-релізі організації.

Зокрема, у МВФ переглянули розмір фінпрограми з підтримки стабільності економіки Аргентини одразу на 19 мільярдів доларів до 2019 року. Підкреслюється, що таким чином, загальний розмір програми, що розрахована до 2021 року, збільшився на 7 мільярдів доларів.

Наразі загальний обсяг програми stand-by для Аргентини складає 57,1 мільярд доларів. Ці кошти уряд країни має використати для забезпечення стабілізації фінансової системи та зменшення темпів знецінення національної валюти.

"Аргентина розробила план з посилення економіки, який має зміцнити впевненість та стабільність економіки. В основі нового плану - податкова політика, спрямована на зміцнення фіскальних позицій та створення стабільного та збалансованого бюджету, сильна монетарна політика, спрямована на зменшення інфляції та плаваючі курси валют без здійснення втручання держави", - зазначила голова МВФ Крістін Лагард.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, однією з вимог збільшення фінансування фондом Аргентини була відставка голови місцевого центрального банку, який не міг досягти згоди з представниками фонду щодо подальших переговорів.

Нагадаємо, у 2014 році Аргентина, чия економіка - третя за розміром у Латинській Америці (понад 600 млрд доларів) - опинилася у стані дефолту за держоблігаціями вдруге у 21 столітті та восьмий раз в історії.

Як писало РБК-Україна у кінці серпня, керівники міністерств юстиції України та Аргентини підписали договір про передачу засуджених осіб.