ua en ru

МВФ вимагає прийняти закон про Антикорупційний суд до 25 січня, - нардеп

МВФ вимагає прийняти закон про Антикорупційний суд до 25 січня, - нардеп Фото: МВФ (flickr.com/worldbank)

Сьогодні Порошенко збирається внести на розгляд Ради законопроект про Антикорупційний суд

Міжнародний валютний фонд вимагає прийняти закон про Антикорупційний суд до 25 січня. Про це Facebook повідомив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм.

"Сьогодні президент збирається внести на розгляд Верховної ради законопроект про Антикорупційний суд. Міжнародний валютний фонд поставив неформальний ультиматум - закон в першому і другому читанні має бути прийнятий до 25 січня. Це останній дедлайн, порушення якого загрожує зриву наступного траншу", - написав нардеп.

Найєм повідомив, що в адміністрації президента україни Петра Порошенка вважають, що юрисдикція Антикорупційного суду не повинна обмежуватися тільки справами Національного антикорупційного бюро України.

"Теоретично - це прямий шлях до того, що Антикорсуд буде також завалений справами від ГПУ, НПУ та СБУ як і всі інші суди по всій країні", - заявив Найєм.

Нагадаємо, сьогодні, 21 грудня, Верховна Рада України внесе уточнення в закон "Про Державний бюджет України на 2018". Повідомляється, що нардепи сьогодні також проголосують за відкликання законопроекту "Про антикорупційних судах".