ua en ru

МВФ прогнозує прискорення темпів зростання економіки Німеччини до 1,5% вже в 2014 р

Темпи зростання економіки Німеччини виростуть при збереженні поточних економічних тенденцій, вважають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Темпи зростання економіки Німеччини виростуть при збереженні поточних економічних тенденцій, вважають експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляє "Росія 24"

Згідно з прогнозом МВФ, ВВП Німеччини зросте на 1,3% у наступному році на тлі спаду рівня безробіття і поступового відновлення економіки в країнах єврозони. При цьому був підтверджений прогноз зростання економіки країни на 0,3% в поточному році.

У той же час, Бундесбанк очікує, що економіка Німеччини в поточному році зросте на 0,3% в 2013 р., а в 2014 р. темпи зростання значно прискоряться і складуть 1,5%.

Нагадаємо, що в I кварталі в порівнянні з IV кварталом 2012 р. економіка Німеччини зросла всього на 0,1%. Офіційні дані щодо зростання в II кварталі вийдуть тільки в серпні. Економіка Німеччини скоротилася в кінці 2012 р. і насилу уникнула рецесії, розширившись на 0,1% в перші три місяці 2013 р., в основному завдяки приватному споживанню.

Більшість економістів очікують, що німецька економіка в 2013 р. виросте на 0,5%.

Варто зазначити також, що Німеччина за перші три місяці року зуміла зменшити співвідношення боргу до ВВП до 81,2%. На кінець минулого року за даними Eurostat показник становив 81,9%.

Раніше Бундесбанк заявляв, про те, що ознаки майбутнього уповільнення зростання економіки Німеччини протягом літа стали очевидними в другому кварталі 2013 р. Банк додав, що подальшого поліпшення на ринку праці, також, по всій видимості, не варто чекати в найближчому майбутньому.