ua en ru

В МВФ привітали затвердження кандидатури директора Нацбанку України

В МВФ привітали затвердження кандидатури директора Нацбанку України Фото: Петро Порошенко і Крістін Лагард (president.gov.ua)

МВФ  разом  з  іншими  міжнародними  партнерами  готовий  і  надалі підтримувати  Україну

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард привітала подання Петром Порошенком кандидатури глави Національного банку України. Про це Лаґард сказала під час брифінгу на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі.

"Я також привітала факт подання на затвердження кандидатури на посаду очільника Національного банку України, що робить голову НБУ повністю незалежним та призначеним на тривалий термін", - сказала Лаґард.

Також вона під час зустрічі із президентом Петром Порошенком підтвердила, що МВФ разом з іншими міжнародними партнерами готовий і надалі підтримувати Україну у її зусиллях щодо проведення реформ.

Нагадаємо, 24 січня 2018 року Крістін Лаґард сказала, що Міжнародний валютний фонд (МВФ) готовий надалі продовжувати підтримувати Україну.

Раніше Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення глави Національного банку Валерії Гонтарєвої і проект про призначення на цю посаду Якова Смолія, який на даний момент виконує обов'язки голови НБУ. Обидва проекту постанови були зареєстровані на сайті Верховної Ради в четвер ввечері, 18 січня.