ua en ru

Порошенко визначився з новим головою Національного банку

Порошенко визначився з новим головою Національного банку Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко вніс до Ради проект постанови про призначення Смолія на посаду глави НБУ

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення глави Національного банку Валерії Гонтарєвої і проект про призначення на цю посаду Якова Смолія, який на даний момент виконує обов'язки голови НБУ. Обидва проекту постанови були зареєстровані на сайті Верховної Ради в четвер ввечері, 18 січня.

Так, на сайті Ради розміщено проект постанови №7500 від 18.01.2018 "Про звільнення Гонтаревої В.О. з посади голови Національного банку України" та 7501 від 18.01.2018 "Про призначення Смолія Я.В. на посаду Голови Національного банку України". Тексти документів наразі відсутні.

Порошенко визначився з новим головою Національного банкуПорошенко визначився з новим головою Національного банку

Фото: постанови на сайті парламенту

Відзначимо, Валерія Гонтарєва заявила про намір покинути НБУ в квітні 2017 року, з 10 травня вона пішла в довгострокову відпустку. З травня обов'язки керівника центрального банку тимчасово виконує перший заступник голови Яків Смолій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада може проголосувати за нового главу НБУ в лютому.

Так, за інформацією джерела РБК-Україна, оскільки в січні передбачено лише один пленарний тиждень, то в цьому місяці доля нового керівника відомства точно не буде вирішена.

"Швидше за все голосування відбудеться в лютому", - уточнив виданню один з впливових депутатів коаліції.