ua en ru

МВФ підтвердив падіння ВВП України на 5,5% в 2015 р

МВФ підтвердив падіння ВВП України на 5,5% в 2015 р Фото: МВФ

Серед країн СНД найбільше падіння економіки очікується в Росії та Україні

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підтвердив свій прогноз падіння валового внутрішнього продукту (ВВП) України на 5,5% в 2015 р. Про це йдеться в регіональному економічному огляді МВФ, опублікованому на сайті.

"Країни Співдружності незалежних держав (СНД), як очікується, покажуть негативну динаміку розвитку економіки в 2015 р., найбільше падіння економіки очікується в Росії (-3,8%) і Україні (-5,5%)", - йдеться в документі.

Відзначається, що падіння економіки України пов'язане з наслідками геополітичної напруженості. У випадку з Росією негативний прогноз є результатом зниження цін на нафту і санкцій проти РФ.

Згідно зі звітом, геополітичні проблеми є основними ризиками, які можуть негативно позначитися на країнах Європи з ринком, що формується. Як зазначається, повернення інвестицій залишається проблемою для значної частини регіону.

Нагадаємо, згідно з даними економічного прогнозу МВФ, очікувалося падіння реального ВВП України в 2015 р. на рівні 5,5% (у 2014 р. було 6,8%), при цьому в 2016 р. рівень ВВП України повинен збільшитися на 2%.