ua en ru

МВФ планує виділити 650 млрд доларів на відновлення після коронакризиса

МВФ планує виділити 650 млрд доларів на відновлення після коронакризиса Фото: Рада директорів МВФ (imf.org)

Міжнародний валютний фонд (МВФ) обговорює виділення 650 млрд доларів для сприяння глобальному відновленню після COVID-19. Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва подасть пропозицію до червня 2021 року.

Про це йдеться в повідомленні МВФ.

Як зазначила Георгієва, виділення коштів стане "потужним сигналом про рішучість членів МВФ зробити все можливе, щоб подолати гіршу рецесію з часів Великої депресії".

За її словами, члени Ради директорів МВФ висловили підтримку новому розподілу спеціальних прав запозичення (СПЗ) еквівалентом 650 млрд доларів для забезпечення додаткової ліквідності глобальної економічної системи шляхом поповнення резервних активів 190 країн-членів фонду.

Георгієва має намір подати до червня офіційну пропозицію Раді директорів про новий розподіл 650 млрд доларів на основі оцінки довгострокових потреб країн-членів МВФ в глобальних резервах.

"У разі схвалення новий розподіл СПЗ дасть країнам істотне пряме збільшення ліквідності без збільшення боргового тягаря. Це також вивільнило б вкрай необхідні ресурси для країн-членів, щоб допомогти в боротьбі з пандемією, в тому числі для підтримки програм вакцинації та інших невідкладних заходів. І це доповнило б набір інструментів, розгорнутих МВФ для підтримки наших членів під час кризи", - додала Георгієва.