ua en ru

МВФ планує підвищити прогноз зростання світової економіки

Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує підвищити прогноз зростання світової економіки у найближчі три тижні.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) планує підвищити прогноз зростання світової економіки у найближчі три тижні. Про це повідомляє агентство Bloomberg, із посиланням на заяву директора-розпорядника МВФ Крістін Лагард.

"Ми переглянемо у бік підвищення прогноз глобального економічного зростання приблизно у найближчі три тижні", - повідомила Лагард.

Втім, це контрастує з жовтневими оцінками стану глобальної економіки, коли МВФ знизив прогноз зростання світового ВВП на 2014 р. У той же час у грудні 2013 р. Лагард заявила, що експерти фонду стали більш упевненими у перспективах економіки США у 2014 р. На даний момент МВФ оцінює зростання світової економіки цього року на рівні 3,6%.

Азіатські акції виросли в ціні сьогодні вперше у цьому році. Федеральна резервна система повідомила 18 грудня 2013 р., що в її плани входить скорочення щомісячних закупівель облігацій до 75 млрд дол. з 85 млрд долл., починаючи з січня.

Лагард також зазначила, що економічне зростання у розвинених країнах підвищує загрозу виникнення турбулентності на розвинених ринках, яке може чинити вплив на ринки, що формуються.

"На тлі нормалізації фінансових умов у розвинених країнах ризик підвищення волатильності на фінансових ринках може створити нові загрози для ринків, що формуються", - сказала вона.

Нагадаємо, в жовтні 2013 р. МВФ знизили прогноз зростання світового ВВП на 2014 р., проте вже в грудні Лагард заявила, що бачить позитивні перспективи розвитку економіки США. Рівень безробіття в США продовжить падіння, в той час як економіка продовжить своє стійке зростання, заявила вона в минулому місяці. За даними Мінпраці США, кількість робочих місць в економіці США виросло в листопаді 2013 р. на 203 тис., безробіття знизилося до 7% з 7,3%.

Зазначимо, раніше повідомлялося, що МВФ готовий до подолання фінансової кризи в Україні, якщо в країні буде проведено низку реформ. Для отримання допомоги МВФ Україна повинна виконати ряд реформ, зокрема, щодо ціноутворення на енергоносії і у валютній сфері.