ua en ru

МВФ потребує реформи і перегляду квот голосів, - Медведчук

В умовах, коли центр світової економіки все більше зміщується на Схід, орієнтація лише на Захід, зокрема на США, - це шлях в нікуди. Про це у своєму блозі на сайті громадського руху "Український вибір" пише лідер руху Віктор Медведчук.

Політик зазначає, що про необхідність реформи МВФ йшла мова на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств Росії, Індії та Китаю в лютому 2015 р. "Однак цю реформу досі блокує Конгрес США. Сьогодні Штати фактично мають блокуючий пакет голосів при прийнятті будь-якого рішення Фонду, що дозволяє їм диктувати свою волю решті світу", - зазначив він.

"Заява міністрів закордонних справ Росії, Китаю та Індії свідчить про те, що ці держави не мають наміру більше миритися з домінуючою роллю США в МВФ і вимагають перегляду квот голосів у відповідності з новою розстановкою сил на світовій арені", - підкреслив лідер "Українського вибору".

Медведчук також відзначив, що з цим згодні з цим і в самому Фонді: за реформу, за перегляд квот виступає і чинний директор-розпорядник Фонду Крістін Лагард.