ua en ru

МВФ назвав основні ризики для світової економіки

МВФ назвав основні ризики для світової економіки Фото: Міжнародний валютний фонд (flickr.com/worldbank)

Головними ризиками залишаються фінансова вразливість економік і високий світовий борг

Основними середньостроковими ризиками для зростання світової економіки залишається напруженість у торговельній та політичній сферах, фінансова вразливість економік і рекордний рівень зовнішнього боргу. Про це йдеться в опублікованому на сайті МВФ комюніке 37 наради Міжнародного валютно-фінансового комітету.

Зокрема, в документі йдеться про те, що зростання світової економіки посилилося і охоплює все більше країн, спираючись на пожвавлення інвестицій і торгівлі. У МВФ очікують, що в короткостроковій перспективі ризики збалансовані, проте у середньостроковій прогнозується зниження зростання світової економіки.

"Зростаюча фінансова вразливість, яка збільшує напруженість у торгівлі та геополітичній сфері, а також найвищий за всю історію рівень глобального боргу загрожують перспективам зростання світової економіки", - йдеться в комюніке.

Також підкреслюється, що негативні демографічні фактори і низькі темпи зростання продуктивності знизять потенціал для більш високого зростання економіки в майбутньому.

Нагадаємо, раніше директор Департаменту з питань бюджетної політики Міжнародного валютного фонду Вітор Гаспар заявив, що світовий борг досяг 164 трильйона доларів.