ua en ru

МВФ готовий обговорювати з Україною пом'якшення умов видачі кредиту

Міжнародний валютний фонд готовий обговорювати з владою України можливість пом'якшення умов видачі кредиту.

Міжнародний валютний фонд готовий обговорювати з владою України можливість пом'якшення умов видачі кредиту. Про це заявила керуючий директор МВФ Крістін Лагард (на фото) на прес-конференції у Сіднеї 23 лютого, стенограму якої виклала прес-служба МВФ увечері 24 лютого на своєму сайті.

Так, відповідаючи на питання, чи готовий МВФ піти на якісь поступки для порятунку економіки України, Лагард зазначила: "Перш за все Україна є членом МВФ, повноцінним членом, цілком законним членом МВФ. По-друге, ми (МВФ) повинні мати якусь другу сторону, щоб обговорювати, так? Тому що для будь-якого обговорення потрібні двоє. МВФ з одного боку та представники країни - з іншого. Таке ось умова номер один", - підкреслила директор МВФ.

При цьому, за її словами, у влади України має бути економічна програма.

"(Умова) номер три - ми повинні працювати у відповідності з правилами. Ми не ортодоксальны в цьому відношенні, але існують економічні реформи, які ми всі знаємо, повинні бути запущені, принаймні, для того, щоб міжнародне співтовариство допомогло і підтримало країну у фінансовому відношенні", - повідомила Лагард.

За її словами, МВФ готовий надати допомогу Україні.

Нагадаємо, раніше МВФ висунув Україні умови для надання чергового траншу кредиту. Серед них: встановлення гнучкого валютного курсу (в січні 2014 р. Україна це умова виконала), підвищення цін на газ для населення (Віктор Янукович, будучи Президентом, навідріз відмовлявся це робити) і ін