ua en ru

МВФ: Азійський регіон у 2012 р. буде демонструвати стійке економічне зростання

Азійський регіон буде демонструвати в 2012 р. стале економічне зростання. Про це заявив заступник директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ) Наоукі Шинохара, передає "Росія-24". Перспективи відновлення глобальної економіки, за його словами, покращилися, але ризики старту глобальної рецесії зберігаються через невизначеність щодо ситуації в Європі.

"Економічні показники свідчать про поступовий розворот в Азії, який підтримується стійким внутрішнім попитом, тим не менш Азія все ще стикається із зовнішніми ризиками. Відновлюється приплив капіталу і зростання цін на сировинні товари можуть спровокувати різке зростання інфляції в регіоні, що є додатковим ризиком, здатним підірвати позитивну динаміку економічних показників", - зазначив Шинохара.

Згідно із прогнозом МВФ, азіатський регіон буде демонструвати стійке економічне зростання в поточному році в рамках 5,9% і 6,4%, в 2013 р. зростання економіки Японії складе не більше 1,7% в цьому році, відновившись після падіння в 0,7 % минулого року. Шинохара також зазначив, що економіка Китаю сповільниться до 8,2% цього року з 9,2% минулого року, в той час як в Індії уповільнення буде менш значним - до 7,0% з 7,1%.

"Азіатський регіон в значній мірі схильний до зовнішніх ризиків, зважаючи на це регіональна економічна інтеграція може зробити економіки країн Азії більш стійкими до зовнішніх потрясінь", - зазначив Шинохара, додавши, що темпи фінансової інтеграції в регіоні як і раніше відстають від темпів торговельної інтеграції.

Нагадаємо, 16 січня МВФ закликав Європу до активних дій на тлі ескалації боргової кризи.