ua en ru

МВС України в 2009 р. перекрило 278 міжнародних каналів переміщення наркотиків.

Міністерство внутрішніх справ України в 2009 р. перекрило 278 міжнародних каналів переміщення наркотиків. Про це на прес-конференції повідомив начальник департаменту боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС Микола Андрєєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Він зазначив, що протягом року було ліквідовано 40 наркоугруповань, викрито 7,2 тис. осіб, що збували наркотики, арештовано майно і кошти злочинців на суму 87,8 млн грн. Також він додав, що з незаконного обігу вилучено наркотичних речовин, вартість яких на «чорному ринку» становить 1,075 млрд грн.

Разом з тим, він наголосив, що суди часто лояльно ставляться до наркозлочинців, зокрема в одній із західних областей суд відмовився взяти під арешт осіб, які підозрюються в збуті наркотиків, обравши їм запобіжний захід підписку про невиїзд. А в Дніпропетровську члени злочинного угрупування лише за третьою порушеною проти них кримінальною справою отримали реальні терміни ув'язнення від 10 років позбавлення волі. «Перші дві кримінальні справи закінчувалися для них ув'язненням на 5-6 років з відстрочкою виконання вироку також на 5-6 років. І лише під тиском громадськості і ЗМІ вони отримали реальне покарання», - сказав він.