ua en ru

МВС може надати приміщенню Київського апеляційного адмінсуду статус режимного об'єкту, - Ю.Луценко.

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України може надати приміщенню Київського апеляційного адміністративного суду (КААС) статус режимного об'єкту. Про це повідомив у кулуарах Кабміну міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, міліція за законом не може вчиняти будь-які дії по відношенню до народних депутатів України. "Проте міліція має право взяти в режим об'єкт згідно чинного законодавства", - сказав Ю.Луценко.

Нагадаємо, сьогодні голова КААС Анатолій Денисов повідомив, що нардепи від Партії регіонів Юрій Мірошниченко і Валерій Бондик близько 8:00 приїхали до суду і заблокували його нормальну роботу. Пізніше до них приєднався нардеп від ПР Ельбрус Тедеєв. Прес-служба БЮТ повідомляла про те, що нардепи зламали базу даних на комп'ютері А.Денисова.

Заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман сьогодні заявила, що повідомлення про блокування суду не відповідають дійсності. За її словами, сьогодні у першій половині дня Ю.Мірошниченко був на прес-конференції, тому не міг бути у суді.

Нагадаємо також, що сьогодні в Апеляційному адміністративному суді було призначено розгляд двох позовів: позов прем'єр-міністра Юлії Тимошенко проти ЦВК про реєстрацію грузинських спостерігачів, а також скарги Віктора Януковича про нібито незаконну агітацію, повідомляла прес-служба БЮТ.