ua en ru

МВС заявляє про захоплення в заручники двох міліціонерів в Донецькій обл

Бойовики 20 і 21 червня 2014 р. захопили двох працівників Головного управління МВС України в Донецькій обл.

Бойовики 20 і 21 червня 2014 р. захопили двох працівників Головного управління МВС України в Донецькій обл. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

"Так, 20 і 21 червня бойовики захопили двох працівників Головного управління МВС України в Донецькій області - майора міліції Задираку Ф.К., і полковника міліції Зайцева О.В., які в складний час продовжували виконувати службові обов'язки з охорони громадського порядку і захисту громадян регіону", - йдеться в повідомленні.

У МВС заявили, що розцінюють це "тяжкий злочин як продовження терористичних дій з боку сепаратистів".

У відомстві зазначають, що Президент України Петро Порошенко 20 червня розпочав реалізацію мирного плану в східних областях України, що одностайно підтримало міжнародне співтовариство. Разом з тим, незважаючи на припинення вогню українськими військовими, злочинні угруповання, які діють під прикриттям так званої Донецької народної республіки, продовжують збройні напади на установи і здійснюють захоплення заручників.

"У разі зриву переговорів про звільнення працівників міліції ми будемо діяти узгоджено з чітко вираженою позицією Президента України: припинення силових дій з нашого боку не означає відмову від позицій захисту. Сподіваємося на підтримку в цьому громадянського суспільства і міжнародного співтовариства", - йдеться в повідомленні.