ua en ru

МВС заявляє про 400 правопорушень з боку правоохоронців під час Євромайдану

МВС заявляє про 400 правопорушень з боку правоохоронців під час Євромайдану Фото: МВС

Кілька кримінальних проваджень вже направлено до суду

Міністерство внутрішніх справ України заявляє, що в ходе розслідування злочинів на Євромайдані виявлено більше 400 правопорушень з боку правоохоронців. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відповідно до повідомлення, у МВС відбулась зустріч з делегацією Міжнародного кримінального суду, на ній йшлося про поточний стан розслідування українськими правоохоронними органами подій навколо Майдану, а також злочинів проти людяності та воєнних злочинів у рамках поданої Україною другої заяви про визначення юрисдикції Міжнародного кримінального суду.

Крім того, в ході зустрічі українські правоохоронці повідомили, що кілька кримінальних проваджень вже направлено до суду для ухвалення остаточного рішення.

Слід зазначити, що делегатів МКС також цікавила інформація щодо перебігу подій на Донбасі та певні особливості роботи слідчих органів в умовах проведення бойових дій.

"Надана міністерством вичерпна інформація допоможе нам скласти власну оцінку робот правоохоронних органів у цьому напрямку. Важливо визначити, чи підпадають ці злочини під юрисдикцію Міжнародного кримінального суду", - зазначив керівник підрозділу з питань аналізу ситуації Служби прокурора МКС Емерік Рож'є.

Нагадаємо, наказ про застосування зброї проти активістів Євромайдану в центрі Києва віддавав особисто колишній Президент України Віктор Янукович, про що заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.