ua en ru

ГПУ заявляє про особисті накази Януковича на застосування зброї проти активістів Майдану

ГПУ заявляє про особисті накази Януковича на застосування зброї проти активістів Майдану Фото: Генеральна прокуратура України

Найближчим часом очікується відповідна заява генерального прокурора Віктора Шокіна

Наказ про застосування зброї проти активістів Євромайдану в центрі Києва віддавав особисто колишній Президент України Віктор Янукович. Про це заявив прокурор Генеральної прокуратури України (ГПУ) Владислав Куценко в ефірі "5 каналу".

"Зараз всі епізоди справи (про розстріли на Євромайдані, - ред.) об'єднуються, ми бачимо єдиний умисел, однозначно бачимо, що на вершині цієї піраміди знаходиться безпосередньо Віктор Янукович, який давав незаконні вказівки. А далі вже йдуть інші особи, які це все робили. Я думаю, що найближчим часом генеральний прокурор зробить із цього приводу заяву і розставить всі крапки над "і"", - зазначив Куценко.

Як повідомлялося, ГПУ допитає екс-главу СБУ Валентина Наливайченка у справі про розстріли на Майдані.

Нагадаємо, як заявив напередодні генпрокурор Віктор Шокін, справа про злочини під час подій на Євромайдані у 2013-2014 рр. є фактично розслідуваною. "Ми зібрали воєдино всі епізоди щодо подій на Євромайдані. Вибудували хронологію узурпації влади: хто її почав, як і ким усе готувалося і здійснювалося. Таким чином, нам вдалося вибудувати піраміду людей, причетних до злочинів проти Євромайдану. На її вершині - Віктор Янукович. Можу сказати, що фактично справу розслідувано", - сказав Шокін.

Зазначимо, у квітні ГПУ створила реєстр злочинів під час Євромайдану.