ua en ru

У МВС заявили про докази причетності Росії до провокацій в Україні

У МВС заявили про докази причетності Росії до провокацій в Україні Фото: Артем Шевченко (УНІАН)

Затриману 2 жовтня правоохоронцями групу курували екс-політики часів Януковича, уточнили в МВС

За групою провокаторів, причетних до хуліганства, розпалювання міжнаціональної ворожнечі і замаху на вбивство, стоять екс-політики часів колишнього президента України Віктора Януковича, які зараз перебувають на території Російської Федерації. Про це заявив спікер Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко в ефірі телеканалу "Прямий", коментуючи ситуацію з затриманням терористичної групи, відповідальної за диверсії і провокації.

"Безумовно. За ними стоять люди - це так звані бригадири. А вони були в колі впливу, у колі спілкування. Поліцією задокументовано декілька контактів оперативним шляхом під час проведення законних негласних слідчо-розшукових дій, контактів цих людей з їхніми керівниками чи кураторами на території Російської Федерації. Саме тому ми і назвали два прізвища - екс-нардепи Сергій Тулуб і Володимир Олійник. Це ті колишні політики з орбіти Януковича, до яких були наближені ці люди", - сказав Шевченко.

За його словами, група "працювала на те, щоб, з одного боку, мінімізувати наслідки своїх злочинних дій, а з іншого боку, зробити максимальний розголос і резонанс".

"Десь воно було дрібне, коли вони просто вийшли, обмалювали вночі стіну синагоги у Чернівцях антисемітськими написами. Десь воно вже почало переростати в майже терористичний акт, коли вони кинули гранату, і у нас було двоє потерпілих", - розповів Шевченко.

Нагадаємо, 2 жовтня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив про затримання бандитської групи, яка здійснювала злочини на території України протягом 16-17 років. За його словами, група намагалась втягнути Україну в міжнародні конфлікти.