ua en ru

МВС закрило справу за фактом загибелі Чечетова

МВС закрило справу за фактом загибелі Чечетова Фото: Михайло Чечетов (автор Василь Артюшенко)

Кримінальне провадження за фактом смерті екс-регіонала було закрито 6 серпня

Міністерство внутрішніх справ закрило кримінальне провадження за фактом загибелі колишнього народного депутата України від Партії регіонів Михайла Чечетова. Про це РБК-Україна повідомив прес-секретар МВС Артем Шевченко.

"Так, там все рівно, там чисте самогубство - була передсмертна записка", - повідомив Шевченко.

За його словами, правоохоронні органи розслідували справу про вбивство, але підтвердження цієї версії не отримали, тому 6 серпня кримінальне виробництво було закрито.

Нагадаємо, в ніч на 28 лютого 2015 р. Михайло Чечетов викинувся з 17-поверхового будинку своєї квартири. Як повідомляв у своєму Facebook народний депутат Антон Геращенко, Чечетов після себе залишив передсмертну записку приблизно такого змісту: "Немає ніяких моральних сил більше жити. Я йду. Думаю так буде краще для всіх. Дякую всім за підтримку".

"Михайло Чечетов сьогодні вночі дійсно викинувся з вікна власної квартири з 17 поверху будинку за адресою вул. Мишуги, 2. Це сталося близько 1 години ночі. У Михайла Чечетова на Мишуги, 2 була двоповерхова квартира. Дружина Михайла Чечетова залишалася на першому поверсі квартири, прокинулася о 1:30 ночі і не виявила поруч чоловіка, обійшла всю квартиру і побачила на другому поверсі квартири, відкрите вікно і тапочки чоловіка. Судячи з опитування дружини та інших осіб, що бачили його напередодні, він знаходився у глибокій депресії, після початку кримінального провадження за підозрою його у зловживанні службовим становищем під час "ручного" голосування 16 січня 2014 року", - написала Геращенко.

За фактом смерті екс-регіонала було розпочато кримінальне провадження за 1 ч. ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).