ua en ru

МВС встановило розкрадання державних коштів службовими особами Держінвестпроекту

МВС встановило розкрадання державних коштів службовими особами Держінвестпроекту Фото: Арсен Аваков

Вони заволоділи майже 2 млрд грн з держбюджету

Головне слідче управління Міністерства внутрішніх справ України встановило факт розкрадання державних коштів службовими особами Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами (Держінвестпроекту). Про це написав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Facebook.

"Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених статтями 191 і 209 КК України (розкрадання державних коштів, а також легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом) за фактом діяльності службових осіб "Держінвестпроекту", - написав Аваков.

Так, встановлено, що службові особи за попередньою змовою групою осіб зі службовими особами ДП "Державна інвестиційна компанія", ТОВ "Боржава резорт", ТОВ "Бионник Девелопмент", ДП "Ел Ен Джі Термінал", ТОВ ТД "Борисфен", ДП "Дирекція з будівництва та управління проектом "Повітряний експрес", ДП "Грін Енерго", ДП "Національний проект "Відкритий світ" та інших підприємств у 2012-2013 роках заволоділи грошовими коштами в сумі близько 2 млрд грн, виділених з державного бюджету України, а так само інвестованих Китаєм для реалізації національних проектів України.

"На даний момент у кримінальному провадженні активно розслідується напрямок заволодіння державними коштами, виданими в якості кредитів ТОВ "Боржава Резорт" (165 млн грн) і ТОВ ТД "Борисфен" (94,2 млн грн). Зокрема, як встановлено слідством МВС та Держфінмоніторингом, згадані підприємства отримані державні кошти в основному використовували для купівлі валюти з її подальшим перерахуванням компаніям-нерезидентам для купівлі частини акцій та часток у статутних капіталах українських підприємств", - додав міністр.

Так само під час розслідування встановлено, що зазначені одержувачі кредитів були раніше прямо або побічно пов'язані з керівництвом Держінвестпроекту, у тому числі з Владиславом Каськівим.

КАСЬКИВ. СКОЛЬКО ВЕРЕВОЧКЕ НЕ ВИТЬСЯ..Вы конечно помните лыжного инструктора, которого привозил Каськив подписывать ми...

Posted by Арсен Аваков on 13 Май 2015 г.

Нагадаємо, Кабмін створив комісію для ліквідації Держінвестпроекту.