ua en ru

МВС України зібрало докази терористичної діяльності ДНР

МВС України зібрало докази терористичної діяльності ДНР

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) зібрало докази терористичної діяльності так званої "Донецької народної республіки" (ДНР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

"Члени ДНР причетні до 80 тяжких і особливо тяжких злочинів, у тому числі - понад 50 вбивств. Головним слідчим управлінням МВС України зібрано достатньо доказів щодо кваліфікації дій керівників та учасників так званої "Донецької народної республіки" за ч. 1 ст. 258-3 КК України, а саме, створення терористичної організації на території Донецької області", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі написали, що зазначена терористична організація, займаючись протягом 2014 року терористичною діяльністю, причетна до 54 фактами умисних вбивств, 9 фактів посягань на життя правоохоронця, 5 фактів незаконного позбавлення волі та викрадення людини, 7 фактів захоплення приміщень, 3 фактами заволодіння транспортними засобами і 2 фактами знищення військової техніки.

"ГСУ МВС України вживаються заходи щодо отримання доказів причетності терористичної організації ДНР до вчинення інших терористичних актів, затримання членів терористичної організації і залученню їх до кримінальної відповідальності", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, Рада ЄС сьогодні розгляне можливість визнання ДНР і ЛНР терористичними організаціями.