ua en ru

МВС України пікетували через захоплення "Хімакса"

МВС України пікетували через захоплення "Хімакса" Фото: мітинг під МВС

Мешканці села Крюківщина (Київська область) 6 вересня разом зі співробітниками місцевого підприємства ТОВ "Хімакс" пікетували Міністерство внутрішніх справ України в Києві. Про це вони повідомили журналістам, повідомляє "Апостроф".

За їх словами, "Хімакс" захопили 3 вересня 2016 року рейдери. Головна вимога за підписом 80 осіб була передана міністру Арсену Авакову.


"Ми наполягаємо на припиненні протизаконних дій з боку ліквідатора Шаргало Р. В. і його "охоронців", які до цього моменту знаходяться на території підприємства. Ми висловлюємо свою категоричну позицію проти такого свавілля та заявляємо про готовність до рішучих дій на захист свого підприємства і наших законних прав!", - відзначають протестувальники.

Вони попросили Авакова як можна швидше втрутитися в дану ситуацію та посприяти захисту законних прав та інтересів трудового колективу.

Копію своїх вимог пікетувальники передали в адміністрацію президента і Верховну Раду.

МВС України пікетували через захоплення "Хімакса"МВС України пікетували через захоплення "Хімакса"МВС України пікетували через захоплення "Хімакса"

За даними ЗМІ, 3 вересня в с. Крюківщина (Київська область) відбулося рейдерське захоплення ТОВ "Хімакс". За словами очевидців, в ньому брали участь представники добровольчого батальйону "Свята Марія" та Всеукраїнського громадського руху "Лівий берег". В результаті перестрілки загинув працівник підприємства.

ТОВ "Хімакс" - підприємство, яке працює з 2000 року. Займається утилізацією конфіскованого алкоголю, тютюнових виробів і спиртовмісної рідини. З 12 липня 2016 року визнано банкрутом, на ньому введена ліквідаційна процедура. Ліквідатором призначений арбітражний керуючий Роман Шаргало.