ua en ru

МВС України не буде порушувати справу проти рибака, постраждалого в Азовському морі

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) не буде вести кримінальне провадження по справі українського рибака Олександра Федоровича, який вцілів після інциденту в Азовському морі з російськими прикордонниками, передає телеканал ТВі.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) не буде вести кримінальне провадження по справі українського рибака Олександра Федоровича (на фото), який вцілів після інциденту в Азовському морі з російськими прикордонниками, передає телеканал ТВі.

Напередодні українця звільнили російські правоохоронці. Підписку про невиїзд зняли за умови, що справа проти нього буде розслідувати українська сторона. Генеральна прокуратора України (ГПУ) запевнила, що кримінальне провадження по справі українського рибака найближчим часом передадуть українським правоохоронцям.

Вчора Федорович повернувся в рідний Новоазовськ та зустрівся з родиною.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катери берегової охорони прикордонної служби Росії, який переслідував українське судно, підозрюючи рибалок у незаконному вилові риби.

В результаті четверо рибалок загинули, єдиного вцілілого з них Олександра Федоровича в Росії госпіталізували, пізніше заарештували, а потім відпустили під підписку про невиїзд. В очікуванні суду він жив у Єйську у винайнятому приміщенні.