ua en ru

У МВС загрожують Росії "симетричними діями" у відповідь на затримання Сущенко

У МВС загрожують Росії "симетричними діями" у відповідь на затримання Сущенко Фото: Зорян Шкіряк

Шкіряк зазначив, що РФ може використовувати Сущенко в майбутніх політичних торгах

У Міністерстві внутрішніх справ України загрожують Росії "симетричними діями" у відповідь на затримання українського журналіста Романа Сущенко у Москві. Про це на своїй сторінці в Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

зокрема, Шкіряк наголосив, що дії ФСБ з незаконним затриманням журналіста "Укрінформу" Романа Сущенко - це "банальне викрадення спецслужбами РФ громадянина України і незаконне утримання в слідчому ізоляторі "Лефортово".

"Зараз українська влада, МЗС, а також всі міжнародні інститути і лідери держав-партнерів України повинні активно включитися в процес негайного звільнення Романа з російського полону і повернення його в Україну. Крім того, маємо повне право відповісти адекватно і здійснити симетричні дії", - написав він.

Крім того, Шкіряк зазначив, що затримання Сущенко в Москві є "черговим свавіллям і відвертим злочином Кремля проти України і всього світового співтовариства з грубим нехтуванням і порушенням прав людини і всіх можливих норм міжнародного права".

"Путін хоче мати чергового українського заручника для майбутніх політичних торгів. Цього допустити не можна", - додав він.

Повинні відповісти адекватно. Ганебні дії ФСБ з незаконним затриманням журналіста "Укрінформ" Романа Сущенко - це баналь...

Опубліковано Зоряном Шкіряком 3 жовтня 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медиа-профспілка назвав затримання Сущенко "цинічним крадіжкою".