ua en ru

Махінації Ostchem Фірташа МВСбуде розслідувати спільно з ФБР

Махінації Ostchem Фірташа МВСбуде розслідувати спільно з ФБР Фото: Дмитро Фірташ

Правоохоронці збираються проводити слідчі дії в Україні і США

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) готовий розслідувати махінації групи компаній Ostchem, яка належить Дмитру Фірташу, спільно з Федеральним бюро розслідувань (ФБР). Про це йдеться в повідомленні прес-служби МВС.

"У зв'язку з розслідуванням кримінального провадження за фактом розкрадання державного майна службовими особами групи компаній, які належать Дмитру Фірташу, МВС заявляє про готовність до співпраці у цьому питанні з Федеральним бюро розслідувань", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в ході досудового розслідування слідчі будуть використовувати механізми міжнародно-правової допомоги, які будуть включати в себе проведення слідчих дій, як в Україні, так і в США згідно з чинним кримінально-процесуальним законодавством і міжнародно-правовими угодами між Україною і США.

"При отриманні офіційних запитів з боку уряду, МВС сприятиме надання в розпорядження слідства США матеріалів щодо групи компаній Ostchem, що належать Дмитру Фірташу", - додали у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні під час засідання Кабінету міністрів України прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що МВС відкрило кримінальне провадження проти НАК "Нафтогаз України" і холдингу Ostchem Дмитра Фірташа за розтрату державних коштів. За його словами, державі було завдано збитків у розміні 5,7 млрд грн.

Пізніше стало відомо, що суд заарештував 500 млн куб. м газу компанії Фірташа.

Відзначимо, що в компанії Фірташа називають звинувачення голослівними.