ua en ru

МВС РФ: Лужков викликаний на допит в якості свідка у справі про розкрадання в Банку Москви на 28 жовтня (доповнення)

Міністерство внутрішніх справ (МВС) РФ підтверджує інформацію про виклик екс-мера Москви Юрія Лужкова на допит в якості свідка у справі про розкрадання ВАТ "Банк Москви". Як повідомили в прес-службі слідчого департаменту МВС Росії, він викликаний на 28 жовтня 2011 р.
Раніше ряд ЗМІ з посиланням на самого екс-мера повідомив, що він готовий з'явитися на допит. При цьому Лужков заявив, що перебуває за кордоном, де читає лекції, але після повернення до Москви має намір з'явитися до слідчого. За словами Лужкова, він був викликаний на допит 24 жовтня ц.р.
Раніше колишнім президенту ВАТ "Банк Москви" Андрію Бородіну і віце-президента Дмитра Акулініну заочно пред'явлено обвинувачення в шахрайства на великі суми. У травні 2011 р. Московський міський суд визнав законним заочний арешт екс-керівника Банку Москви Бородіна, оголошеного в міжнародний розшук. Бородін 28 березня 2011 р. був притягнутий у якості обвинуваченого в перевищенні повноважень по порушеній за кілька місяців до того кримінальній справі про розкраданні з банку майже 13 млрд руб. Пізніше у цій справі був притягнутий і Акулінін. Йдеться про розслідування факту шахрайства з коштами бюджету Москви, які були видані Банком Москви у вигляді кредиту ЗАТ "Прем'ер Естейт". На думку слідчих, ці кошти згодом були перераховані шахрайським шляхом на особистий рахунок дружини колишнього мера столиці Олени Батуріної.