ua en ru

МВС розглядає варіанти перереєстрації своєї штаб-квартири в іншому районі Києва

МВС розглядає варіанти перереєстрації своєї штаб-квартири в іншому районі Києва

Міністерство внутрішніх справ, апарат якого знаходиться на вулиці Богомольця, 10 в Печерському районі Києва, розглядає варіанти перереєстрації в іншому районі Києва. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат з фракції "Народний фронт", помічник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Антон Геращенко.

"Це питання обговорюється. Розглядається варіант перереєстрації юридичної особи "Міністерство внутрішніх справ". Відповідно, будівлю відомства переноситься в інший район. Про те, де буде зареєстровано відомство і коли це буде зроблено, буде оголошено на сайті МВС", - заявив Геращенко.

За його словами, така міра необхідна в зв'язку з тим, що резонансні справи розглядаються Печерським районним судом Києва.

"Тому що в Печерському суді досі сидять судді, які отримують команди з Москви. А юридично суддю звільнити не можна, бо це буде розцінено як тиск на суд. За винятком, коли суддю взяли на "гарячому", - додав Геращенко.

Нагадаємо, 19 лютого глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про необхідність розформування Печерського районного суду Києва. Аваков звинуватив суд у несправедливому винесенні рішень та високому рівні корупції, зокрема, звернувши увагу на затягування справи екс-лідера Партії регіонів Олександра Єфремова.