ua en ru

МВС розслідує нанесення написів активістами Майдану на паркані біля будинку Медведчука

Органи внутрішніх справ розслідує нанесення написів активістами Майдану на паркані біля будинку лідера Громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука. Про це повідомляє прес-служба "Українського вибору".

"Протест, позбавлений лідерів і цілі, неминуче приймає потворні, вандальні форми. Вчора, 19 грудня, група хуліганів, стомившись від перебування на Майдані, влаштувала виїзну акцію, розписуючи паркани фарбою. Кілька написів група з 30 молодиків, серед яких був помічений Сергій Поярков і активіст автомайдану Дмитро Булатов, зробили на паркані біля будинку лідера Громадського руху "Український вибір" Віктора Медведчука", - йдеться в повідомленні.

"Український вибір" заявляє, що за час свого існування так званий Євромайдан пройшов шлях деградації - від акцій мирного протесту до збіговиська вандалів.

"Потяг до безглуздого руйнування і протиправних дій нестримний: захоплення КМДА та Будинку профспілок, осквернення меморіалу "арсенальцям", знищення пам'ятника Леніну... Тепер автомобільні рейди... у супроводі телекамер "5 каналу", що належить політику і кондитеру Петру Порошенку, значна частина продукції якого раніше експортувалася в Росію", - зазначають у русі.

На думку "Українського вибору", все це говорить про заздалегідь сплановану і підготовлену злочинну провокацію.

"Політична активність на рівні написів на паркані і майданних "кричалок" - це стиль прихильників євроінтеграції. І він проявляється на кожному кроці: від підготовки і опрацювання кабальної для України угоди про асоціацію з ЄС до фізичного переслідування громадських діячів", - йдеться в повідомленні.

Водночас "Український вибір" впевнений, що нікого з їхніх активістів не вдасться залякати подібними "дитячими витівками".

У свою чергу представники Віктора Медведчука вже подали офіційне повідомлення в органи внутрішніх справ. До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення 19 грудня 2013 р. групою осіб кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 статті 296 КК України, та розпочато досудове розслідування.