ua en ru

МВС закликало українців не нападати на диппредставництва Росії

МВС закликало українців не нападати на диппредставництва Росії Фото: на територію консульства РФ у Львові кинули димову шашку

У міністерстві зазначили, що охорона закордонних дипломатичних і консульських установ є міжнародним зобов'язанням України

Міністерство внутрішніх справ України засуджує акти вандалізму стосовно майна дипломатичної та окремих консульських установ Російської Федерації в Україні. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Також міністерство нагадує про відповідальність причетних до нападів осіб у відповідності з чинним законодавством нашої держави.

"Охорона закордонних дипломатичних і консульських установ відноситься до міжнародних зобов'язань України згідно з Віденською конвенцією про дипломатичні зносини від 1961 року і Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року. Будь-яке посягання на їх недоторканність є посяганням на міжнародний авторитет нашої держави і його міжнародно-правові зобов'язання", - наголошується в повідомленні.

У МВС зазначили, що поділяють справедливе обурення громадськості, викликане збройною агресією Російської Федерації в цілому та її протиправними діями відносно незаконно утримуваних українців.

"Ми одночасно заявляємо про неприпустимість незаконних дій стосовно дипломатичних установ і підкреслюємо, що насильство по відношенню до дипломатам ні в якому разі не може бути гідною відповіддю на свавілля Кремля", - підкреслюється в заяві відомства.

У МВС нагадали, що такі дії також негативно позначаються на безпеки українських дипломатів, які захищають сьогодні інтереси громадян України на території Росії.

"У зв'язку з цим закликаємо українське суспільство утриматися від дій, які носять провокаційний характер, і висловлювати свою громадянську позицію виключно мирним шляхом, у рамках чинного законодавства України", - сказано в заяві.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ Росії (МЗС РФ) направило ноту Україні у зв'язку з нападами на російські представництва в Києві, Одесі та Львові.