ua en ru

У МВС закликали політсили не залякувати суспільство "силовими сценаріями"

У МВС закликали політсили не залякувати суспільство "силовими сценаріями" Фото: Сергій Яровий (avakov.com)

Підстав залучати Національну гвардію до охорони Солом'янського суду немає, заявили в МВС

Перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий закликав політсили не залякувати суспільство "силовими сценаріями", передає прес-служба МВС.

"Звертаюсь до усіх політичних сил з вимогою не залякувати суспільство нібито можливими силовими сценаріями та не використовувати органи правопорядку у своїх політичних іграх", - сказав Яровий.

Він зазначив, що заяви народного депутата України Сергія Лещенка про нібито передислокацію підрозділів Національної гвардії України до Солом’янського суду Києва є цілком безпідставними та не відповідають дійсності.

За словами Ярового, усі підрозділи Нацгвардії України знаходяться у пунктах постійної дислокації та виконують свої службові та бойові завдання за призначанням.

"На даний час немає підстав залучати як Національну гвардію, так і спеціальні підрозділи Національної поліції, для забезпечення правопорядку при проведенні засідання Солом’янського суду Києва", - додав заступник міністра.

Нагадаємо, за інформацією "Громадського", синові міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Олександру і колишньому заступнику голови МВС Сергію Чеботарю повідомили про підозру в розтраті більше 14 млн гривень. Разом з Аваковим і Чеботарем затриманий представник фірми-переможця тендеру з постачання рюкзаків Володимир Литвин.

Справу має розглядати Солом'янський районний суд Києва.