ua en ru

МВС візьме участь у доопрацюванні закону щодо учасників Євромайдану, - Захарченко

Представники МВС готові взяти участь у діяльності робочої групи щодо роз'яснення закону про "амністію" щодо активістів Євромайдану.

Представники Міністерства внутрішніх справ України (МВС) готові взяти участь у діяльності робочої групи щодо роз'яснення закону України "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб із приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Про це сьогодні під час зустрічами з кількома представниками опозиційних фракцій Верховної Ради заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, передає прес-служба міністерства.

МВС візьме участь у доопрацюванні закону щодо учасників Євромайдану, - Захарченко

За словами міністра, МВС готове застосувати цей закон у межах своїх повноважень. Проте потрібно напрацювати механізм його застосування в рамках чинного законодавства. Представники МВС готові взяти участь у діяльності робочої групи, члени якої напрацьовуватимуть цей механізм.

Крім того, під час зустрічі Захарченко проінформував про хід досудового розслідування за фактами побиття активістки Тетяни Чорновіл і нардепа Андрія Іллєнка, а також про інциденти, пов'язані з учасниками Автомайдану.

Нагадаємо, вчора в опозиції заявили про домовленість із Генеральною прокуратурою України про створення робочої групи щодо роз'яснення норм закону про "амністію".

Водночас сьогодні спікер Верховної Ради України Володимир Рибак звернувся до керівників парламентських фракції з проханням у найкоротший термін підготувати пропозиції до закону щодо учасників Євромайдану.