ua en ru

МВС застерігає Євромайдан від створення воєнізованих формувань

Міністерство внутрішніх справ застерігає Євромайдан від створення воєнізованих формувань, зокрема, "національної гвардії".

Міністерство внутрішніх справ застерігає Євромайдан від створення воєнізованих формувань, зокрема, "національної гвардії". Про це повідомляє прес-служба МВС України.

У МВС наголошують, що створення воєнізованих або збройних формувань та участь у їх діяльності передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, а керівництво ними - позбавлення волі на строк до 10 років.

"У засобах масової інформації з'явилися повідомлення про створення на так званому Євромайдані формування під назвою "національна гвардія". Мітингувальники, які до неї вступили, нібито вже прийняли присягу не українському народові, а "українській нації".
До складу цього незаконного формування увійшли представники "самооборони Майдану", козаки та "Правий сектор". У повідомленнях ЗМІ висвітлюються факти організації, озброєння та тренування цих осіб з метою чинення опору представникам влади", - йдеться у повідомленні.

МВС України закликає організаторів та учасників незаконних воєнізованих формувань припинити протиправну діяльність, оскільки згідно зі ст. 260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України за створення воєнізованих або збройних формувань та участь у їх діяльності передбачені санкції у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Керівництво такими формуваннями тягне за собою позбавлення волі на строк до 10 років, нагадують у МВС.