ua en ru

МВС пропонує посилити кримінальну відповідальність за порушення ПДР у нетверезому стані

МВС пропонує посилити кримінальну відповідальність за порушення ПДР у нетверезому стані Фото: Аваков пропонує суворіше карати п'яних водіїв (РБК-Україна)

Порушникам загрожуватимуть значні терміни

Міністерство внутрішніх справ ініціює посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху в стані алкогольного і наркотичного сп'яніння. Про це сьогодні на засіданні уряду заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пропонуємо збільшити покарання... також пропонуємо внести зміну у цю статтю кодексу, яким окремо передбачити відповідальність водія за порушення правил дорожнього руху, вчинене в нетверезому стані, і передбачити за це суворе покарання... За порушення ПДР особами, що керують транспортними засобами в нетверезому стані, які спричинили смерть людини або спричинили тяжке тілесне ушкодження, покарання у вигляді позбавлення волі від семи до дванадцяти років з позбавленням права керувати транспортним засобом на строк від п'яти до десяти років", - сказав він.

За словами Авакова, також пропонується встановити відповідальність за порушення правил дорожнього руху нетверезими водіями за заподіяння тілесних ушкоджень середньої тяжкості - ввести покарання строком до трьох років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до п'яти років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аваков ініціює розгляд питань ПДР на наступному засіданні Кабміну.