ua en ru

У МВС пояснили, які санкції чекають священників за порушення карантину у Великдень

У МВС пояснили, які санкції чекають священників за порушення карантину у Великдень Ілюстративне фото (telegram/politeka)

Священників можуть оштрафувати, у гіршому випадку їх чекатиме кримінальна відповідальність

За порушення карантинних обмежень під час святкування Великодня священників притягнуть до відповідальності. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, в ефірі "Україна24".

За словами Геращенка, усе залежатиме від складності наслідків масових зібрань у церквах під час богослужінь.

"Якщо хтось захворіє з тих парафіян, які були в храмі того дня, і, не дай Боже, помре, це може бути кримінальний термін, позбавлення волі. Якщо ніхто не захворіє, і це покаже статистика протягом найближчого тижня-півтора, - це буде штраф або умовний термін. Але ніхто полишати цього просто так не буде», - заявив він.

Нагадаємо, поліція Донецької області порушила кримінальну справу за фактом порушення карантину у Святогірській Свято-Успенській лаврі, на богослужіння в яку прийшли 300 осіб. Віряни не мали при собі засобів захисту й нехтували правилами карантину.

РБК-Україна писало, що в храми на Великодню ніч прийшли 130 тисяч осіб.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в коментарі РБК-Україна повідомив, що карантин в Україні можуть продовжити щонайменше до 12 травня.