ua en ru

МВС підтвердило "одиничне застосування" сльозогінного газу під Київрадою

Під час вуличних зіткнень біля будівлі Київської міської ради на вул. Хрещатик працівники міліції одного разу застосували сльозогінний газ. Про це повідомив керівник Головного управління МВС України в м. Києві Валерій Коряк.

Під час вуличних зіткнень біля будівлі Київської міської ради на вул. Хрещатик працівники міліції одного разу застосували сльозогінний газ. Про це повідомив керівник Головного управління МВС України в м. Києві Валерій Коряк, передає радіо "Свобода".

Фотогалерея: "Пристрасті під Київрадою 2 жовтня"

За словами Коряка, застосування сльозогінного газу сталося тоді, коли натовп затягнув до себе бійця "Беркута" і почав його бити.

"Працівника затягнули в натовп і почали бити. Тому газ був застосований. Працівника повернули назад. Масового застосування газу не було", - заявив керівник київської міліції.

Він пообіцяв, що керівництво правоохоронних органів також вивчить дії своїх працівників, і у випадку, якщо буде виявлено порушення при виконанні службових повноважень по відношенню до громадян, міліціонерів притягнуть до відповідальності.

Відповідаючи на питання, чому народних депутатів не пропускали до будівлі КМДА, начальник управління запевнив: "Я нікому таких вказівок не давав. Ми розберемося, чому їх не пускали і хто не пускав".

У той же час Коряк зазначив, що співробітники міліції через гучномовець повідомляли, що вхід до будівлі КМДА здійснюється не через центральні двері, а через приймальню для громадян.

МВС підтвердило "одиничне застосування" сльозогінного газу під Київрадою

Як повідомлялося сьогодні вранці, у натовп мітингувальників біля будівлі Київради було кинуто кілька димових шашок, через що демонстранти вийшли на проїжджу частину вул. Хрещатик і перекрили рух, створивши пробку на центральній вулиці.

Нагадаємо, за фактом подій під Київрадою, в результаті яких постраждали чотири міліціонери, було відкрито три кримінальні провадження. Розслідування проводить Шевченківське райуправління міліції.

Ще одне кримінальне провадження відкрила прокуратура Шевченківського району за заявою народних депутатів за фактом перешкоджання їх законній діяльності. За повідомленням прес-служби столичної прокуратури, у провадженні міліції Шевченківського району знаходяться ще п'ять протоколів, складених стосовно учасників акції за адміністративні порушення - дрібне хуліганство.