ua en ru

МВС сподівається, що ВР восени розгляне законопроект про мирні зібрання

Міністерство внутрішніх справ (МВС) України МВС сподівається, що ВР наступної сесії (восени) розгляне законопроект про мирні зібрання. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Питання проведення мирних зібрань давно потребує детального законодавчого врегулювання... В цьому році 24 травня на засіданні комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин за ініціативою народних депутатів України було взято до уваги законопроект про мирні зібрання... Текст законопроекту опрацьовувався робочою групою за участю представників МВС, Мін'юсту, Адміністрації Президента, секретаріату Кабміну, Вищого спецсуду, громадських організацій, народних депутатів", - заявив Ратушняк.

За його словами, у законопроекті містяться положення щодо врегулювання принципових питань під час проведення мирних зібрань. Зокрема планується встановити термін для сповіщення організаторами масових заходів місцевих органів влади про його проведення - за 48 годин. Також законопроектом пропонується розширити перелік предметів, які заборонено мати при собі учасникам масових акцій. Планується заборонити використання засобів приховування обличчя.

Разом із цим, планується притягувати до відповідальності організаторів акцій в разі скоєння правопорушень учасниками зібрань.

Ратушняк зазначив, що орієнтовно законопроект буде розглянутий на наступній сесії Верховної Ради. Також Ратушняк зазначив, що положення законопроекту не є остаточними і будуть доопрацьовуватися.

Читайте також: ВР розгляне законопроект про мирні зібрання на наступній сесії, - голова профільного комітету