ua en ru

МВС планує встановити відеоспостереження в громадських місцях

Міністерство внутрішніх справ України підготувало пропозиції Раді національної безпеки і оборони України з приводу "гострої необхідності" розгляду питання про встановлення в громадських місцях систем відеоспостереження. Така ініціатива була висловлена міністром МВС Віталієм Захарченко, повідомляє прес-служба відомства.

На думку фахівців МВС поблаштування громадських місць системами відеоспостереження дозволить громадянам почувати себе на вулицях міст більш безпечно.

"Використання таких систем дозволить зменшити кількість співробітників міліції на вулицях міст, разом з тим зробить їх роботу більш ефективною А враховуючи той факт, що зараз Міністерство фінансується на 42% від потреби, це дозволить більш ефективно розподіляти ці кошти не на утримання великої кількості співробітників міліції , а на їх оснащення", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За клопотанням МВС Прем'єр-міністром України вже дано доручення Київської міської державної адміністрації опрацювати питання встановлення відеокамер у місцях масового скупчення громадян та проведення масових заходів, в першу чергу в центральній частині столиці.

У своєму зверненні до Секретаря РНБО Міністр внутрішніх справ ініціював розгляд на засіданні Ради національної безпеки і оборони питання про сприяння органів влади та місцевого самоврядування в обладнанні об'єктів інфраструктури населених пунктів системами відеоспостереження.