ua en ru

У МВС очікують, що Рада ухвалить закони щодо відеофіксації на дорогах у найближчі два тижні

У МВС очікують, що Рада ухвалить закони щодо відеофіксації на дорогах у найближчі два тижні Фото: Арсен Аваков (avakov.com)

Аваков заявив, що відеофіксація повинна розвиватися з 1 січня

У Міністерстві внутрішніх справ України очікують, що Верховна Рада України прийме пакет законопроектів щодо відеофіксації на дорогах у найближчі два тижні. Про це заявив глава МВС Арсен Аваков, повідомляє телеканал "Прямий".

"Відеофіксація. Ми хочемо, щоб (вона, - ред.) починала розвиватися з 1 січня, тому що у нас механізмів фіксації швидкості, об'єктивних, не так багато. І для цього ми сподіваємося, що парламент прийме пакет законопроектів щодо відеофіксації в найближчі два тижні", - заявив Аваков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Авакова, в Україні за півроку поставлять 4 тисячі камер відеофіксації.

"4 тисячі камер, які будуть поставлені по всій країні за півтора року після прийняття закону у Верховній Раді, сподіваюся, у грудні, призведе до зниження спочатку на 30%, потім на 50% аварійності і смертності", - заявляв Він.

Крім того, за словами Авакова, зниження допустимої швидкості руху машин в населених пунктах до 50 км/год. дозволить істотно знизити смертність на дорогах.