ua en ru

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом невиконання НКРЕКП рішення суду

МВС відкрило кримінальне провадження за фактом невиконання Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, рішення суду про перерахунок "зеленого" тарифу для виробників електроенергії з відновлюваних джерел. Про це йдеться у виписці з Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР), наявної в розпорядженні редакції.

За даними слідства, всі передбачені законодавством заходи для виконання судового рішення були здійснені в повному обсязі. Однак службові особи регулятора не виконують припис суду. "Бездіяльність або злочинна недбалість чиновників призвела до багатомільйонних збитків, що доведено в судових інстанціях. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу до 1,2 млн грн або позбавлення волі до 3 років", - прокоментувало джерело в МВС.

Як повідомлялося, у червні 2015 року 8 компаній "зеленої" генерації виграли суд у НКРЕКП, яку звинувачували в неперегляді "зеленого" тарифу з вересня 2014 року по січень 2015 року. Дії комісії визнані протизаконними. Комісія зобов'язана перерахувати тариф згідно норм закону "Про електроенергетику".

У відповідності зі статтею 382 Кримінального кодексу України, умисне невиконання вироку, рішення або постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі терміном до трьох років.