ua en ru

МВС опублікувало нове відео про події у Святошинському районі Києва

МВС опублікувало новий відеозапис про події 10 січня поблизу Києво-Святошинського райсуду Київської обл. і Святошинського райуправління МВС в Києві.

Міністерство внутрішніх справ України (МВС) на своєму офіційному сайті опублікувало новий відеозапис про події 10 січня біля Києво-Святошинського районного суду Київської області та Святошинського районного управління МВС у Києві.

Нагадаємо, в суботу, 11 січня, в Інтернеті з'явилося відео від департаменту зі зв'язків із громадськістю МВС з кадрами подій у Святошинському районі столиці.

На відео було видно, як протестувальники акти неодноразово розпорошують щось з балончиків у бік правоохоронців, які стоять стіною, кидають у них палиці та пляшки з водою. Звучали гасла "Банду геть!", "Слава Україні", мітингувальники кричали "Ідіть додому!".

Потім на відео було показано, як бійці "Беркута" намагаються протиснутися між протестувальники, з натовпу у їх бік кричали "Знімайте шоломи, знімайте маски!". Деякі силоміць намагалися збити шоломи з "беркутівців".

Нагадаємо, 10 січня під час пікетування будівлі Києво-Святошинського райсуду, а також пізніше поблизу Святошинського РУВС м. Києва, сталися зіткнення.

Прокуратура Києва розпочала кримінальне провадження щодо повідомлень про застосування сили "беркутівцями" біля Києво-Святошинського суду. За даними МВС, у ході зіткнень постраждали близько 20 бійців спецпідрозділу "Беркут", в одного з них зафіксовано перелом кінцівки.