ua en ru

МВС спростовує інформацію про напад на активіста Євромайдану в Іллічівську

МВС спростовує інформацію про напад на активіста Євромайдану в м. Іллічівськ Одеської області. Раніше була поширена інформація про напад в Іллічівську під час проведення інформаційної кампанії на Василя Бугайчука, помічника народного депутата від "Батьківщини" Андрія Кожемякіна, повідомляє прес-служба МВС України.

Як повідомлялося, йому спричинили ножові поранення, а ще двом жінкам цеглою розбили голову та зламали плече.

МВС заявляє, що дана інформація жодним чином не відповідає дійсності. Із вивчення обставин події встановлено, що конфлікт носить побутовий характер і не пов'язаний з діяльністю помічника народного депутата.

До міліції надійшло телефонне повідомлення про порушення громадського порядку та бійку між невідомими чоловіками, яка відбувалося біля квартири на 9 поверсі будинку по вул. Леніна в Іллічівську. Інформацію було зареєстровано та направлено на місце події слідчо-оперативну групу міліції.

На місці з показів Бугайчука стало відомо, що за його участі 28 грудня 2013 р. було організовано проведення інформаційного зібрання в м. Іллічівськ по вул. Леніна. З цією метою на площі перед Іллічівською міською радою встановлено палатку ВО "Батьківщина", представником якої він є, та проводився збір підписів з метою створення Всеукраїнського громадського об'єднання "Майдан". Після нетривалої відсутності на місці, від активістів він дізнався, що невідомі з даху будинку, розташованого поряд, в напрямку палатки кидають каміння, яке, з їх слів, потрапило в перехожих та проїжджаючий транспорт.

З метою встановлення даних осіб, Бугайчук піднявся один на дев'ятий поверх вказаного будинку, яке вважав місцем ймовірного скоєння правопорушення. В результаті вияснення обставин між ним та власником однієї з квартир, що перебував у стані алкогольного сп'яніння, раптово виник конфлікт. Обидва його учасники під час бійки отримали тілесні ушкодження поверхневого характеру та були направлені на проведення судово-медичного обстеження.

Будь-яких звернень до медичних закладів та заяв до міліції від інших осіб з цього приводу не надходило.
Здійснюються слідчі дії в рамках розпочатого кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство).

Також вжитими заходами міліцією встановлено групу неповнолітніх, що з хуліганських спонукань, перебуваючи на даху даного будинку, кидали на перехожих камінці та залишки будівельних матеріалів. Батьків даних дітей притягнуто до відповідальності.