ua en ru

МВС виявило таємні активи і рахунки Татькова, - джерело

В результаті перевірки діяльності голови Вищого Господарського Суду України Віктора Татькова за період його керівництва виявлено, що частину активів і рахунків в іноземних банках він оформив на співмешканку, уродженку міста Шахтарськ (Донецька обл.) Ярославу Красильникову, 1979 року народження. Про це повідомили джерела в МВС.

За даними джерел, Віктор Татьков при Януковичі очолював корупційну вертикаль з більш ніж 500 суддів різних інстанцій. "Як голова ВГСУ він керував процесом відбирання активів через незаконні винесення рішень судами", - зазначило джерело.

За неофіційними підрахунками, "прибуток" від цієї діяльності склав понад 10 млрд дол.

Джерела зазначають, що Татьков також фінансував сольну кар'єру Красильникової, відомої під сценічним псевдонімом "Ярослава". На даний момент Красильникова і Татьков покинули Україну.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що ключовими персонами в судовій системі режиму Януковича були Татьков В.І., Ємельянов А.С. та Темкіжев І.Х.

Згідно з отриманими даними, під них була вибудувана жорстка система контролю, підпорядкування і збору грошей, яка продовжує працювати і зараз, обслуговуючи бізнес "сім'ї" Януковича.

Деякі експерти рекомендують новому міністру юстиції Павлу Петренко скористатися досвідом генерального прокурора України Віталія Яреми, який відразу після призначення скоротив загальну штатну чисельність апарату Генпрокуратури більш ніж на 1,5 тис. посад.