ua en ru

У МВС обіцяють жорстку відповідь на можливі злочини на ґрунті релігійної ворожнечі

У МВС обіцяють жорстку відповідь на можливі злочини на ґрунті релігійної ворожнечі Фото: Арсен Аваков (kmu.gov.ua)

У МВС закликали утриматися від провокацій і спроб дестабілізувати ситуацію у країні

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що правоохоронці діятимуть жорстко у відповідь на можливі злочини на ґрунті релігійної ворожнечі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МВС.

Так, Аваков наголосив на неприпустимості актів свавілля і екстремізму на ґрунті релігійної ворожнечі або нетерпимості у зв’язку з початком процесу надання автокефалії Українській православній церкві. Крім того, у МВС закликали політичних та громадських діячів утриматися від провокацій і спроб дестабілізувати ситуацію у країні.

"Закликаю не допускати провокацій і спекуляцій. МВС забезпечить безпеку та правопорядок. Якщо виникне необхідність протидіяти екстремізму та релігійній ворожнечі, діятиме жорстко. Хай це не стане несподіванкою для всіх "гарячих голів", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що вчора священний Синод Константинопольського патріархату зняв анафему з предстоятеля Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату Філарета.

Також своїм рішенням Синод підтримав продовження надання автокефалії України. Зокрема, документ підтверджує вже прийняте рішення про те, що Вселенський Патріархат приступає до надання автокефалії церкві України.

Крім того, повідомлялося, що Вселенський Патріарх продовжує процедуру надання Томосу Українській православній церкві.