ua en ru

МВС має намір звернутися до Генпрокуратури і ВР, передавши їм матеріали, що стосуються правопорушень на акціях протесту в День Незалежності

Міністерство внутрішніх справ України має намір звернутися до Генпрокуратури і до Верховної Ради, передавши їм матеріали, що стосуються правопорушень на акціях протесту в День Незалежності. Про це на прес-конференції повідомив начальник головного штабу МВС України Анатолій Лазарєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"Упевнений, що всім протиправним діям, які мали місце 24 серпня, буде дана належна оцінка. Ми будемо звертатися в установленому порядку до Генеральної прокуратури і до Верховної Ради України", - сказав начальник головного штабу МВС.
Крім того, він заявив, що "міліція діяла в суворій відповідності до Конституції та до закону України".
За словами Лазарєва, співробітники міліції не піддалися ні на одну з провокацій, не відтісняли учасників акції, а також не затримували громадян - тільки вживали заходів щодо недопущення грубих порушень громадського порядку.
Крім того, Лазарєв підкреслив, що найближчим часом у відношенні правопорушників буде порушено кримінальну справу за ч 3. ст 296 Кримінального кодексу України (хуліганство) за фактом. Проте звинувачення буде просуватися безпосередньо проти них у міру встановлення осіб порушників.