ua en ru

МВС має намір активізувати співпрацю з Європолом у сфері обміну інформацією

МВС має намір активізувати співпрацю з Європолом у сфері обміну інформацією Фото: МВС (фото з відкритих джерел)

Україні передали текст Меморандуму про взаєморозуміння з Європолом у питаннях конфіденційності інформації

Міністерство внутрішніх справ України має намір активізувати співпрацю з Європолом у сфері обміну інформацією з питань протидії організованій злочинності. Про це повідомляє пресс-служба МВС.

Так, повідомляється, що делегація представників МВС і Нацполиции України на чолі із заступником міністра внутрішніх справ України Вадимом Трояном відвідала Європейський поліцейський офіс.

"Особливу увагу під час візиту було приділено питанням взаємодії та обміну інформацією щодо протидії організованій злочинності. Зокрема, практичні аспекти такої взаємодії обговорювалися під час зустрічі заступника міністра внутрішніх справ України Вадима Трояна та заступника директора Європолу з оперативних питань Віла ван Гемерт", - йдеться в повідомленні.

У ході візиту українській стороні був офіційно переданий текст Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європолом про конфіденційність і забезпечення схоронності інформації, підписаний директором Європолу Робом Вайнрайтом.

Повідомляється, що даний Меморандум є невід'ємною частиною Угоди між Україною та Європолом про оперативне і стратегічне співробітництво, ратифікація якого очікується найближчим часом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні встановлений додатковий захищений канал зв'язку з Європолом.