ua en ru

МВС хоче ввести систему "електронного протоколу"

МВС хоче ввести систему "електронного протоколу" Фото: Ека Згуладзе

У МВС передбачили унікальний підхід щодо сплати штрафів

У внесених Кабінетом міністрів України законопроектів про реформу МВС міститься новація щодо запровадження системи "електронного протоколу". Про це повідомила перший заступник міністра внутрішніх справ України Ека Згуладзе в ефірі одного з національних телеканалів, передає прес-служба МВС.

За словами Згуладзе, зміни, закладені в пакеті внесених на розгляд Ради законопроектів, які покликані спростити процедури і зробити їх зрозумілими для громадян.

Однією з таких новацій, за словами Згуладзе, є система "електронний протокол", яка дасть можливість скоротити процес складання протоколу до 7-8 хвилин. Крім того, така система дозволяє ефективно контролювати роботу патрульних нарядів. Кожен вхід в систему буде фіксуватися, також можна буде відстежити результат.

Ека Згуладзе зазначила, що у внесених законопроектах передбачено унікальний український підхід щодо порядку сплати штрафів. По-перше, сума штрафу обрана найменша. По-друге, в проекті змін прибрана "вилка" - можливість вибирати між найменшою та найбільшою сумою штрафу, що може нівелювати корупційну складову. По-третє, змінюється підхід до сплати штрафу: сплативши його протягом перших трьох днів, можна заощадити половину суми.

"Ми хочемо, щоб цей процес був менш болісним, щоб людям було легко адаптуватись та зростати покроково: буде змінюватися поліція, буде змінюватися і громадянське суспільство", - зазначила Згуладзе.

Нагадаємо, Кабмін вніс у Раду законопроект про національної поліції.