ua en ru

Кабмін вніс у Раду законопроект про національної поліції

Кабмін вніс у Раду законопроект про національної поліції Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Текст законопроекту відсутній

Кабінет міністрів України вніс у Верховну Раду України законопроект про національної поліції. Законопроект № 2822 від 13 травня зареєстрований на сайті Ради.

Ініціатором законопроекту виступив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. У даний момент текст законопроекту відсутній.

Зазначимо, що підготовка законопроекту "Про національноу поліцію", в якій брали участь представники МВС і народні депутати, завершилася ще 3 квітня, про що заявляв глава фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко. "Поліція як неполітичний центральний орган виконавчої влади, конкурсність призначень через поліцейську комісію, контракти на 5 років, вплив самоврядування на чистку кадрів - збережені. Командою А. Авакова і Е. Згуладзе додано ряд важливих новацій. ", - розповів про подробиці інновацій Луценко.

Нагадаємо, законом "Про національну поліцію" знайшлося місце у прийнятій РНБО 6 травня "Стратегії нацбезпеки України". За результатами розгляду питання "Про заходи по посиленню боротьби з злочинністю" було вирішено розробити і прискорити прийняття відповідного законодавчого забезпечення, зокрема, Закону "Про Національноу поліцію".

Как ранее сообщалось, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков сподівається на прийняття Верховною Радою законів про реформування відомства протягом двох тижнів.

Раніше Аваков зазначив, що цей закон необхідно прийняти до 1 червня 2015 р.