ua en ru

МВС Грузії викликало лідерів опозиції на допит

МВС Грузії викликало лідерів опозиції на допит Фото: Ніка Мелія (Новини Грузії)

Опозиціонерів допитають в рамках розслідування організації групового насильства

Міністерство внутрішніх справ Грузії викликало лідерів опозиційних партій на допит через протести у Тбілісі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на грузинську редакцію "Радіо Свобода".

Як повідомив представник МВС Мамамаку Челідзе, міністерство викликало на допит лідера новоствореної партії "Переможна Грузія" Іраклія Окуашвілі, представника Єдиного національного руху Ніку Мелія та одного з лідерів "Європейської Грузії" Гігі Угулаву.

Зазначається, що представники опозиції викликані в рамках розслідування за ст. 225 Кримінального кодексу Грузії, тобто організація групового насильства. Поліція почала розслідування через виявлення у протестувальників 12 пляшок з пальною сумішшю, так званих "коктейлів Молотова".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що грузинські протестувальники під час протесту біля будівлі парламенту в Тбілісі висунули ультиматум владі. Демонстранти вимагають впродовж 3 годин оголосити про відставку очільника МВС Грузії Георгія Гахарія.

РБК-Україна писало, що ввечері 21 червня у грузинському Тбілісі поновилися акції протесту. Тисячі протестувальників зібралися під будівлею парламенту з вимогою відставки глави МВС Георгія Гахарія та оголошення про позачергові парламентські вибори.